Stichting Beheer Beertsterplas Beerta
Menu

Menu

Nieuws en updates Beertsterplas

Werkzaamheden Beertsterplas Voorjaar 2018

Werkzaamheden Beertsterplas Voorjaar 2018

Werkzaamheden bij de Beersterplas.

De stichting Beheer Beersterplas is met Terra in Groningen een samenwerking aan het opzetten voor de komende jaren. Het doel van de samenwerking is dat studenten leren om verschillende projecten op te gaan zetten en te gaan uitvoeren. Rondom de Beersterplas zijn veel mogelijkheden voor de studenten ervaring op te doen.
Deze projecten zullen o.a. bestaan uit:
- Het uitdunnen van de beplanting
- Het opknappen en herinrichten van het strand
- Het repareren en verbeteren van de visplekken
- Het bestrijden van exoten (o.a. Berenklauw)
- Het maken van extra nestelgelegenheden voor (water)vogels.
- …
De projecten worden geheel zelfstandig door de studenten voorbereid en uitgevoerd, uiteraard met begeleiding van docenten en vrijwilligers van de stichting Beheer Beersterplas.
De studenten hebben voor dit zogenaamde regio-leren een eigen stichting opgezet, genaamd Stichting Green Passion. Afgelopen jaar hebben de studenten ook voor de gemeente Oldambt een project uitgevoerd in het park Noord.

Het eerste project dat de studenten gaan uitvoeren zal bestaan uit het uitdunnen van de bossingel aan de noordoost zijde van de plas, met als doel dat de variatie in de singel wordt vergroot. Ook zullen zoveel mogelijk zieke en aangetaste bomen worden verwijderd.
Het brandhout wat vrij komt zal verkocht worden door Stichting beheer Beertsterplas (liefhebbers voor brandhout kunnen zich melden via de site https://www.beertsterplas.nl/) ,ook zal de Stichting Green Passion een gedeelte hiervan in hun beheer krijgen. In de eerste fase wordt begonnen met de zaagwerkzaamheden ter hoogte van het informatie bord aan de noordzijde van de plas. Vanaf hier gaan wij 250 meter, einde van het strand, richting het noord westen. Het vrijgekomen takkenafval zal terplekke in rillen worden verwerkt. In deze fase zal de bovenkant en de wegzijde van het talud/bossingel aangepakt worden. De Essen die door de essentaksterfte zijn aangetast hebben de hoogste prioriteit om te verwijden. Tijdens deze werkzaamheden wordt singel uitgedund, maar dusdanig dat het strand achter de singel beschut blijft.

Voor meer informatie:
Ronald Tuik – beerta24@live.nl

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspaginaPrachtige natuur
Bord bij de weg naar de Beertsterplas
Herfst
Prachtige natuur
Hoogma Webdesign domeinregistratie webhosting Beerta Groningen